KANDIDAAT EVENTS - De Selectie

dit zijn de voordelen van een kandidaat event

 •  Origineel en effectief
 •  Versterken van jouw werkgeversmerk
 • In 1x meerdere vacatures invullen
 •  Jouw talentpool vullen met interessante kandidaten
 • Match op persoonlijkheid en cultural fit in plaats van match op cv en functieprofiel
 • Een onvergetelijke eerste indruk!

kandidaat events

Wat doen we, korte versie

Solliciteren en kennismaken met jouw bedrijf: Het kan zoveel leuker, origineler en effectiever! De Selectie helpt bij het bedenken en organiseren van passende en effectieve events waarmee je in contact komt met jouw doelgroep. 

Hoe doen we dat?

 • Kennismaking en intake.
 • Doelgroepanalyse.
 • Brainstormfase.
 • Uitwerken campagne en kandidaat event.
 • Doeltreffende campagne en organisatie van een onderscheidend en onvergetelijk wervingsevent!

een werving event is bijzonder effectief

Waarom zou je kiezen voor een wervingsevent? Een evenement biedt jou de kans om in contact te laten komen met een grote groep mensen die interessant kunnen zijn voor jouw organisatie.

Veel reacties?

Heb je een vacature waar je erg veel reacties op verwacht en vraag jij je nu al af hoe je uit alle sollicitaties en cv's de juiste kandidaat gaat vinden? Nodig iedereen uit en betrek het team bij het maken van de selectie. Kandidaten vinden het prachtig en iedere keer zijn er weer verrassende matches die op basis van cv niet gemaakt zouden zijn!

Lastige vacature?

Heb je zo'n vacature die altijd lang open staat? Waar je eigenlijk altijd wel iemand voor kunt gebruiken? Organiseer een aansprekende activiteit en kom in contact met jouw doelgroep. Nu niet op zoek? Geen probleem want je houdt na het evenement contact met het oog op de toekomst.

Veel mensen nodig?
Soms heb je meerdere vacatures open staan. Je zoekt veel mensen voor een specifieke positie of voor verschillende vacatures: in beide gevallen is een kandidaat-event de oplossing! Met een goed opgezette campagne en een bij jouw bedrijf passend evenement biedt je mensen de kans om op een laagdrempelige en originele manier kennis te laten maken met jullie bedrijf en collega's.

voorbeeld case
jumbo monique

Uitdaging
Supermarkt Jumbo Monique Heerhugowaard opende in december 2018 de deuren van haar nieuwe winkel en hiervoor waren wel 100 nieuwe hulpkrachten nodig!

Opdracht
De Selectie begeleide het gehele recruitment-proces: van het schrijven van de vacaturetekst, het ontwikkelen van aansprekende video content tot het organiseren van twee wervingsavonden. Tegelijkertijd konden wij deze werving benutten om iedereen in Heerhugowaard mee te nemen in de storytelling richting de opening.

Aanpak
Wij zijn begonnen met een vacature intake en een goed kop koffie aan de keukentafel bij Jumbo Monique.  De bestaande vacaturetekst hebben wij herschreven (specifiek voor de nieuwe winkel in Heerhugowaard) en wij hebben vier verschillende vacaturevideo's ontwikkeld waarbij wij voor het eerst aanwezig waren in het leegstaande pand in Heerhugowaard en verschillende medewerkers aan het woord hebben gelaten. Zij vertelden vol enthousiasme over het bedrijf en hun werk. Deze content hebben wij gedeeld via social media met daaraan gekoppeld de oproep om te reageren en naar de wervingsavond te komen.

We hopen je te treffen!

Alle sollicitanten en geïnteresseerden kregen persoonlijk bericht met de vraag om een korte videopitch van zichzelf te sturen via WhatsApp. Op deze manier kregen wij direct contact met de doelgroep. Uiteraard werden zij allemaal uitgenodigd voor de wervingsavond. Een avond waarin de sollicitanten hun nieuwe collega’s gaan treffen. Letterlijk en figuurlijk!

Het resultaat: teller op 100!
De video's werden breed verspreid via diverse social media kanalen. Het bereik was enorm (zowel organisch als gepusht) en de reacties stroomden binnen. Na twee bijzondere wervingsavonden stond de teller op 100 nieuwe medewerkers! En dat niet alleen: iedereen uit de buurt wist dat de nieuwe supermarkt zou opnemen wat zorgde voor een vliegende start van Jumbo Monique in Heerhugowaard!