Hoe dan? 

We beginnen met de vacaturetekst:

Een (doelgroepgerichte) vacaturetekst is een wervende tekst die helemaal op maat wordt geschreven. We beginnen met een uitgebreide vacature-intake (telefonisch ongeveer 25 minuten of we komen langs). Met de intake als uitgangspunt gaan wij aan de slag!

 

De (doelgroepgerichte) vacaturetekst die wij schrijven ‘verkoopt’ de vacature aan de ideale kandidaat. Wie jouw ideale kandidaat precies is én wat jouw ‘verkoopargument’ is, achterhalen we tijdens de vacature-intake. Het resultaat: een betere match én minder sollicitaties van niet-passende kandidaten. Dat is echt een win-winsituatie.

 

In deze sterk competitieve arbeidsmarkt is het cruciaal om te onderscheiden. Daarom benadrukken we wat jouw vacature en organisatie zo uniek maakt en brengen dit onder woorden. Dit toppen we af met een authentieke tone of voice en creatieve insteek. Zo is elke vacaturetekst uniek en dus onderscheidend.

 

 

Wij schrijven op basis van doelgroep data. Elke arbeidsmarktdoelgroep heeft eigen beweegmotieven en voorkeuren als het gaat om arbeidsvoorwaarden. Deze actuele data vertalen we op onze beurt in de vacaturetekst.

 

We gebruiken SEO, de vacaturetekst wordt pas gelezen áls deze wordt gevonden. Daarom optimaliseren we de vacaturetekst op bepaalde zoekwoorden. Zo neemt de vindbaarheid van de vacaturetekst in grote zoekmachines als Google, Indeed en social media toe.

 

Wij geloven in authenticiteit, zoals je als werkgever écht bent. Werksfeer scoort steevast op de tweede plek als reden om van baan te switchen. Bovendien bevordert de match op cultuur de kwaliteit van de match. Daarom beschrijven we in de vacaturetekst op belevende wijze hóé het is om bij de werkgever te werken.

 

Jong of oud, man of vrouw, afkomstig uit Nederland of buitenland. Uitzonderingen daargelaten mag je niemand uitsluiten in vacatureteksten. Wij zijn op de hoogte van de gelijkebehandelingswetgeving en houden hier natuurlijk rekening mee.

 

 

 

 

 

Voordelen 

Laat je de vacaturetekst door ons (her) schrijven? Dan profiteer je uiteraard van vele voordelen, waaronder:

 

  • Tijdwinst, met stip op 1.
  • Optimale kwaliteit sollicitanten (preselectie).
  • Optimale kwantiteit sollicitaties (conversie)
  • Een sterk(er) werkgeversmerk.
  • Doelgroepgericht, o.a. gebaseerd op arbeidsmarktdata.
  • Aansprekend, in een tone-of-voicedie past bij de doelgroep en jouw organisatie.
  • De vacatureteksten worden voorzien van een vleug SEO.
  • Een optimale eerste indruk.

 

 

Tekst en beeld: de ideale combinatie!

Bereik en activeer de perfecte kandidaat met een vacaturevideo.

Werksfeer en cultuur zijn tegenwoordig minstens zo belangrijk als functie en salaris. Een vacaturevideo kan dat veel beter laten zien dan een geschreven tekst. En is bovendien aantrekkelijker. Wist je dat 75% van de mensen liever een filmpje bekijkt dan dat ze een tekst lezen?

 

Met een vacaturevideo breng je in circa 90 seconden over hoe een werkplek eruit ziet, hoe een werkdag er uit kan zien en wie je collega’s zijn. Als kandidaat kun je dus meteen zien, horen en misschien zelfs voelen of je ergens goed tussen past. Of niet. Een vacaturefilm is dus niet alleen goed voor je werving en branding, het zorgt ook nog eens voor een natuurlijke selectie.

Conversie op video is veel hoger. Maar liefst 75% van de (latent) werkzoekenden bekijkt liever een video dan dat ze een tekst lezen. Niet zo gek dus dat een vacaturevideo in wervingscampagnes 50% meer conversie behaalt vergeleken met vacatureteksten! Een samenspel tussen vacaturetekst en vacaturevideo is natuurlijk het allerbeste.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tijd voor campagne!

Nu we een wervende tekst en video hebben kunnen we een gerichte campagne starten. Het is nu tijd om deze actief onder de aandacht te brengen bij een relevante doelgroep, want we willen dat de juiste mensen gaan reageren. De Selectie richt voor jou een trefzekere campagne in waarmee geïnteresseerde kandidaten direct naar jou als werkgever worden geleid. Met job branding vinden geen kandidaten voor onze klant, kandidaten weten onze klant te vinden!

 

 

14 december: Workshop vacaturetekst schrijven

Een vacaturetekst is voor velen de eerste kennismaking met je organisatie. En dus wil je een goede eerste indruk achterlaten. Een mooie gelegenheid om employerbranding toe te passen. Maar hoe doe je dat het best? Op vrijdag 14 december geven wij weer...

Video scoort!

Wij maken tegenwoordig bij zo goed als ieder project gebruikt van video. Waarom? Werksfeer en cultuur zijn tegenwoordig minstens zo belangrijk als functie en salaris. Een vacaturevideo kan dat veel beter laten zien dan een geschreven tekst. En is bovendien...

doeltreffende wervingsavond bij Jumbo Monique

Jumbo Monique opent in Heerhugowaard een nieuwe vestiging en in december hebben zij 100 hulpkrachten nodig. Hoe kom je in korte tijd aan zoveel goede nieuwe medewerkers? Samen met het team van Jumbo hebben wij een doeltreffende strategie uitgestippeld waarmee wij deze...

 

is uw bedrijf er klaar voor?
doe de gratis quickscan

Met de Quickscan brengen wij alle onderdelen in kaart die een rol spelen bij het invullen van een vacature. Denk hierbij aan de zichtbaarheid voor potentiële medewerkers, hoe uw bedrijf zich presenteert en waar er mogelijk nog kansen liggen. Benieuwd hoe uw bedrijf ervoor staat? Vraag dan gratis de quickscan aan. Laat hieronder uw gegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op om vrijblijvend de resultaten te bespreken.

  • De Selectie respecteert jouw privacy die valt onder de GDPR/AVG.