Al meer dan 100 werkzoekenden in de Westfriese Talentpool - de Selectie

Volg ons

Jouw Recruitment Marketing Team

All Rights Reseverd

Design by: Cup of Tea

Al meer dan 100 werkzoekenden in de Westfriese Talentpool

In mei 2020 zijn wij de Westfriese Talentpool begonnen met als doel om ons steentje bij te dragen aan het terugdringen van de werkloosheid in de regio. Werkzoekenden kunnen zich via onze website aanmelden door hun cv te uploaden en bedrijven kunnen zich bij ons melden wanneer zij, samen met ons, naar de profielen willen kijken. Daarnaast krijgen de werkzoekenden uit de talentpool elke vrijdag een vacature-update en kunnen zij bij De Selectie terecht met vragen en voor tips en advies.

De grens van honderd gepasseerd

Inmiddels is de Westfriese Talentpool gevuld met meer dan 100 werkzoekenden met een grote diversiteit aan kennis, ervaring en opleidingsniveau. Dat is goed én slecht nieuws tegelijk. Het is vervelend dat er meer mensen hun baan zijn kwijtgeraakt of dreigen kwijt te raken. Het positieve is dat veel mensen hun weg naar de Westfriese Talentpool weten te vinden. Dat maakt het steeds interessanter voor de bedrijven om hier opzoek te gaan naar nieuwe collega’s.

Duurzaam recruitment? Circulair recruitment!

De Selectie is geen bemiddelings- of uitzendbureau, echter zien wij als recruitment marketing team wel ontzettend veel talent voorbijkomen. Helaas kunnen bedrijven niet iedereen aannemen, er blijven altijd meerdere personen over die de baan niet krijgen. Dat bracht ons op het idee: kunnen wij deze mensen niet ‘hergebruiken’ voor vacatures bij andere bedrijven? Op deze manier gaat er geen talent verloren, want we moeten zuinig zijn op het aanwezige talent uit West-Friesland. Sollicitanten en bedrijven gaan hier natuurlijk wel eerst mee akkoord. Hiermee is De Selectie de eerste organisatie in Nederland die circulair recruitment introduceert! De Selectie stimuleert met dit initiatief de samenwerking in de regio geeft op een creatieve manier invulling aan duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Ben jij op zoek naar een nieuwe collega? Deel je vacature met ons en we kijken samen of jij je nieuwe talent in onze pool kunt vinden.

Op zoek naar een (andere) baan? Meld je aan en wordt gevonden door bedrijven uit  de regio.

jouw recruitment marketing team