Werkgeluk werkt! - de Selectie

Volg ons

Jouw Recruitment Marketing Team

All Rights Reseverd

Design by: Cup of Tea

Werkgeluk werkt!

Vorige week was het de week van Werkgeluk. Een goed moment om even stil te staan hoe gelukkig jij op de werkvloer bent. Om ervoor te zorgen dat jij het hele jaar door werkgeluk ervaart geven wij je graag advies!

Geluk begint bij de zoektocht

Niet de zoektocht naar geluk, maar in de zoektocht naar een (nieuwe) baan. Waar word jij blij van? Een grote organisatie, of juist een klein familiebedrijf? Wil je graag zelfstandig werken of ben je liever in een team werkzaam? Een 9-5 baan of past flexibel werken beter bij jou? Allemaal factoren die uiteindelijk bijdragen aan jouw eigen werkgeluk. Probeer daarom goed na te gaan wat voor jou belangrijk is. Dit zorgt ervoor dat jij met plezier naar je werk gaat.

Behouden van werkgeluk

Tijdens de zoektocht had jij bepaalde verwachtingen, verwachtingen waarop jij je keuze voor een bedrijf of bepaalde baan hebt gebaseerd. Je hebt gezocht naar een baan met veel verantwoordelijkheden en nu je eenmaal die verantwoordelijkheid hebt merk je dat het je eigenlijk minder plezier oplevert dan gedacht. Wees eerlijk naar jezelf. Praat hierover met je collega’s en vooral je leidinggevende. Jouw leidinggevende speelt namelijk een belangrijke rol in jouw werkgeluk. Voor werkgevers is het van groot belang dat zij bijdragen aan een positief werkklimaat. Krijg jij bijvoorbeeld de ruimte om door te groeien? Worden successen gevierd? Hebben jullie regelmatig functioneringsgesprekken? Kijk samen naar de werkzaamheden waar jij energie van krijgt. Wanneer je ergens energie van krijgt, ben je productiever en vitaler. Fijner voor jezelf en voor jouw werkgever. Een win-win situatie dus!

Tuurlijk werken wij uiteindelijk ook om inkomsten te krijgen, maar wij zijn ervan overtuigd dat als jij bewust bent van wat jou gelukkig maakt, de inkomsten met meer plezier binnenkomen!

jouw recruitment marketing team