Voor bedrijven - De Selectie

Hulp nodig bij het vinden van personeel?

In een tijd van economische groei en een toenemende schaarste van gekwalificeerd personeel op de arbeidsmarkt wordt het steeds lastiger om de juiste mensen te vinden. De concurrentie om deze talenten te binden neemt toe. Hoe zorg je ervoor dat ze voor jouw bedrijf kiezen als je hen nodig hebt? Dit vraagt om tijd, aandacht en kennis en dit is niet altijd aanwezig binnen een organisatie. De Selectie is specialist op het gebied van recruitment en arbeidsmarktcommunicatie en wij helpen je graag op weg.

Een lastige vacature.

De ene vacature is makkelijker in te vullen dan de andere. Bij een "makkelijke" vacature is het de uitdaging om uit alle reacties de juiste te selecteren en alle sollicitanten een positieve ervaring te bieden. Bij een "lastige" vacature begint vaak de tijd te dringen, blijft er werk liggen en komen collega's onder druk te staan. In beide gevallen kan De Selectie jou ondersteunen door bijvoorbeeld jouw vacature een boost te geven met job branding of met tijdelijke extra recruitment capaciteit een procedure goed te begeleiden.

Vaak dezelfde vacatures.

Wanneer je altijd op zoek bent naar dezelfde profielen dan is het belangrijk om te beginnen met strategisch recruitment. Met een abonnement bij De Selectie ben je verzekerd van een continue sourcing van deze mensen en bouw je een gerichte talentpool op waarmee je toekomstige vacatures snel kunt invullen. En heb je wel eens gedacht aan het organiseren van een werving event? Het is leuk, je valt op én je komt in 1x in contact met een grotere groep potentiele nieuwe collega's!

Veel mensen nodig!

Als je veel mensen nodig hebt - bijvoorbeeld bij het openen van een nieuwe vestiging - dan helpen wij jou graag met een goede online campagne en het organiseren van een werving event. Je vindt op deze manier niet alleen jouw personeel, je bouwt ook aan een positief werkgeversmerk en bent onderscheidend voor potentiele klanten.

Geen tijd....

Tijd is voor veel bedrijven de beperkende factor. Er is te weinig tijd om recruitment de volle aandacht te geven en het hele jaar door zichtbaar te zijn op de arbeidsmarkt. De Selectie kan met het recruitment-abonnement het hele jaar door jouw recruitment uit handen nemen zodat je altijd op de radar bent van potentieel nieuwe collega's. Wij noemen dit radar recruitment. Veel bedrijven besteden bijvoorbeeld hun IT of salarisadministratie uit. Dit kan ook met recruitment. Wij zorgen dat jouw bedrijf zichtbaar is en een magneet is voor toekomstig personeel.

Kandidaat = ambassadeur

Het positief beïnvloeden van het werkgeversimago is bij veel bedrijven een hot topic. En dat is niet zo gek; een sterke company branding draagt bij aan het aantrekken van de juiste mensen. Een belangrijke factor die het imago van jouw bedrijf beïnvloedt, is de kandidaat experience: de totale ervaring die een sollicitant opdoet met de organisatie tijdens het recruitmentproces. Vanaf het lezen van de vacature, tot het eerste contact met de organisatie en het eventuele aannemen van de sollicitant. 

De Selectie kan jou adviseren en ondersteunen tijdens het gehele recruitmentproces. Wij schrijven wervende teksten, leveren interim recruitment-support, voeren gesprekken en dragen bij aan het verstevigen van jouw positie op de arbeidsmarkt als werkgever.

Laten zien dat je een uitdagende werkplek te bieden hebt en dat de huidige medewerkers het naar hun zin hebben is de sleutel voor succes. Daarnaast is het belangrijk dat je zichtbaar bent bij jouw doelgroep. In dit geval niet de klanten, maar potentiële nieuwe medewerkers. De Selectie ondersteunt bij deze activiteiten zodat jouw bedrijf zich kan presenteren als aantrekkelijke werkgever. Samen met De Selectie begin je direct met het opbouwen van een talentpool, jouw eigen selectie. Door een relatie op te bouwen met de mensen uit jouw talentpool leer je hen niet alleen kennen, je bouwt tegelijkertijd aan de toekomst en continuïteit van het bedrijf. Het resultaat? Een bron van talent. Nooit meer een vacature.

Wil je jouw recruitment en zichtbaarheid op de arbeidsmarkt toevertrouwen aan De Selectie? Of blijf je liever zelf in de lead? Beide opties zijn mogelijk. Samen met jou kijken wij naar de beste oplossing voor jouw bedrijf. Meer weten? Doe de Quickscan of laat ons terugbellen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Een bron van talent

De sollicitatieprocedure is een tijdrovend en kostbaar proces. Bovendien is het als werkgever een uitdaging om in korte tijd geschikte kandidaten te vinden. Er is vaak onvoldoende tijd om elkaar goed te leren kennen, te bepalen of de kandidaat de juiste kwaliteiten bezit en of hij of zij past bij de organisatie. De Selectie wil deze situatie voor zijn en bouwt een talentpool op met daarin talenten uit de regio die aansluiten bij de activiteiten, kernwaarden en ambities van jouw bedrijf. Jouw eigen talentenpool.

De voordelen? Snel een naderende vacature opvangen met iemand uit de selectie die je al kent en daarnaast bent je goed zichtbaar en bekend bij toekomstige collega's.

De Selectie werkt al voor o.a.:

lege-bank

Het succes van een team wordt mede bepaald door de kracht van ‘de bank’. Als er iemand van het team uitvalt of vertrekt dan is het fijn als je snel een goede vervanger kunt inzetten. Binnen de sport staat tijdens de wedstrijd de vervanger direct klaar en is het slechts een kwestie van warmlopen…

DeSelectie_SocialPost_RecruitmentNetSales

Recruiters. Iedereen zoekt ze tegenwoordig. Niet gek overigens, want goed personeel wordt steeds lastiger te vinden en steeds meer bedrijven gaan inzien dat er specialisten nodig zijn om de capaciteit te blijven borgen. Recruiters zijn daarom ook ineens erg lastig te vinden…

vissen naar talent

Jarenlang hebben wij gezocht naar top-kandidaten, hebben wij gevist naar talent. Vis gevangen? Dan kon deze worden bemiddeld, verkocht worden aan de klant. Wij hebben een keuze gemaakt. De Selectie vist niet meer naar kandidaten. Wat wij wel doen is al onze expertise over vissen naar…